Premiats 2017

Premi ADN Starter Ajuntament de Torelló

Jordi Santacana és pilot, instructor de vol, emprenedor en el sector aeronàutic i un dels pioners de la tecnologia i la indústria dels drons a casa nostra. L’any 2000 va fundar CATUAV, empresa de serveis basats en drons de tecnologia pròpia, també el Barcelona Drone Center.
Llegeix més...
Ofereix formació d’alt nivell, serveis molt especialitzats per a l’agricultura, la indústria o la gestió d’emergències, participació en programes internacionals de recerca i disseny i venda de drons. En Jordi Santacana, mogut per l’entusiasme i la determinació ha atret al Moianès professionals altament qualificats i ha aconseguit posicionar dos dels seus aparells (drons) entre els 10 millors a nivell mundial, tot esdevenint un referent internacional en el seu camp.
Accèssit ADN Starter Ajuntament de Torelló

Núria i Daniel Sala són marit i muller, del Bages. Són professionals de la creativitat, el disseny, la comunicació i la producció audiovisual a través de l’empresa E2S fundada el 2006 a Cardona; ara també són presents Manresa.

Llegeix més...
En tant que emprenedors es defineixen com a creatius, aventurers, perseverants, feliços, arriscats, viatgers, inquiets, generosos, oberts, innovadors, somiadors, amb capacitat de resiliència, exigents, empàtics, familiars, col·laboratius i estrategues...
Accèssit ADN Starter Ajuntament de Torelló

Josep Dosta Genís és d’Osona, té 28 anys i és Graduat en comerç internacional i màrqueting. Josep Dosta és el CEO i fundador de Woodys Barcelona, que dissenya i fabrica ulleres fetes essencialment de fusta, entre les quals fustes reciclades procedents d’skate board.
Llegeix més...
Des de la fàbrica de Vic distribueixen a 15 països, a través de més de 1000 punts de venda. Anteriorment en Josep Dosta va ser fundador de Water Melon, que dissenya i ven unes xancletes més que originals.
Premi ADN Smartclean


Francesc Comino es considera un emprenedor, motivador i evangelitzador de l’eficiència i l’autonomia energètiques. Fa 16 anys va comença a aplicar la domòtica per estalviar energia als habitatges i va fundar Icatech Innova.

Llegeix més...
Aplica una estratègia de “cases VIP” per captar clients amb poder adquisitiu que l’ajuden a invertir en el desenvolupament de coneixement. El 2012 va fundar Wattia i va posar en marxa l’”Espai Zero”: un espai de 200m2 d’oficines 100% autònom, que va rebre dues mil visites en 18 mesos. Posteriorment va impulsar una Illa energètica amb 40.000m2 d’habitatges amb l’Ajuntament d’Olot i Gas Natural, així com el projecte municipal de district Heating en aquest cas amb Repsol. El darrer projecte d’aquest emprenedor és d’aquest any: la nova empresa Webatt que ven sistemes combinats de fotovoltaica, bateries intel·ligents i piles d’aigua per assolir habitatges amb un 79% d’autonomia energètica; habitatges interconnectats que comparteixin energia.
Premi ADN Transformer Obra Social la Caixa

Joan Maria Sala Clos, del Berguedà, 63 anys, és enginyer industrial. Va estar al capdavant d’una empresa familiar de màquina-eina durant més de 35 anys. El 2009, i arran de tenir un fill amb patologia dual (és a dir combinació de trastorn mental
Llegeix més...
i consum de substàncies psicoactives) va decidir deixar la seva feina anterior i es va incorporar a la Fundació Portal, entitat de suport a joves i adolescents amb tal patologia. El 2011 va fundar l’empresa d’inserció social Portal del Berguedà SL. Elaboren iogurt ecològic i mató, sota la marca Delícies del Berguedà. A l’actualitat fabriquen 10.000 iogurts a la setmana. Formen part de la xarxa Agrosocial de la Fundació La Caixa-La Pedrera i ha creat l’associació Vogadors, de comercialització conjunta, amb cinc altres empreses agroalimentàries d’inserció social.
Accèssit ADN Transformer Obra Social la Caixa

Joan Salvans, del Lluçanès, nascut en una família vinculada a la direcció de negocis tèxtils, ha estat capaç d’emprendre amb èxit, tot innovant en un sector que, a l’inici d’aquest segle, semblava destinat a desaparèixer.
Llegeix més...
Primer va crear Lenard, que s’ha convertit en un referent europeu en teixits tècnics per a situacions de risc en petroquímiques, siderúrgiques o bombers per posar alguns exemple. I el 2006 va fundar Jonel, una empresa especialitzada en teixits tècnics per a hospitals, quiròfans i geriàtrics. Es tracta de teixits antibacterians, amb molta més durada de vida, que eviten les infeccions, i permeten estalviar de manera impactant al sector sanitari.
Accèssit ADN Transformer Obra Social la Caixa

Enric Martori, d’Osona, després de treballar durant 25 anys al sector de begudes alcohòliques (sobretot a Bacardí) crea el 2016 amb el seu germà Oriol l’empresa Business Rhapsody i llancen Vermutíssimo, una gama de liquats de fruites
Llegeix més...
i espècies naturals que, afegits al vermut proporcionen cocktails de disseny. Valentia, resiliència, flexibilitat, perspectiva i responsabilitat social, són la seva recepta emprenedora.
Premi honorífic ADN Gurú


Sebastià Catllar, va néixer a Monistrolet de Rajadell (el Bages) fa 73 anys, en Sebastià era fill de pagès. Als 16 anys va començar a treballar d’aprenent al sector metal·lúrgic i va completa estudis de peritatge industrial.
Llegeix més...
Als 23 anys es va associar al seu oncle Lluis Oliva Torras i van obrir a Manresa un petit taller de planxisteria i caldereria sobretot orientat a maquinària pel tèxtil. Treballant de valent i incorporant un nou soci, el 1974 ja ocupaven 15 persones i disposaven de 4000 m2. Amb la crisi del tèxtil es van reorientar al sector de l’automòbil i van apostar per la fabricació de sèries petites i mitjanes i la incorporació de noves tecnologies. Amb el canvi de segle, el grup, tot conservant el seu caràcter familiar, va emprendre un ràpid procés de diversificació en diferents activitats com el transport refrigerat, la mobilitat, el joc o el sector ferroviari. Actualment el grup ocupa 400 persones i s’ha expandit a Mèxic, Perú i els Estats Units. En Sebastià, caracteritzat per la seva capacitat de treball i d’adaptació, la seva tenacitat, la voluntat de treballar en equip i d’associar-se tot mantenint el caràcter d’empresa familiar, ha estat, especialment al Bages, un referent social, vinculant-se a la Patronal metal•lúrgica del Bages, la Cambra de Comerç, la Fundació educativa Lacetània o el Centre Tecnològic de Manresa. Des del 2016 és president d’Ampans, entitat referent en l’atenció de persones discapacitades i amb risc d’exclusió. Pràcticament retirat del món empresarial, ha retornat als orígens familiars al celler el Molí on conrea i elabora oli i vi sota la marca Collbaix.