Premiats 2019

Premi ADN Starter Ajuntament de Torelló

Eric Güell. D’Osona. Té 27 anys i formació en estadística aplicada, esports i emprenedoria. També és socorrista i pilot de drons. El 2017 va llançar el seu projecte empresarial Showee: el desenvolupament d’unes dutxes intel·ligents i eco eficients
Llegeix més...
que faciliten el procés de dutxa de persones amb necessitats especials o d'edat avançada, amb un estalvi de més del 50% en aigua i energia. Actualment el projecte es troba en la fase final, a punt per sortir al mercat en els propers mesos.
Accèssit
ADN Starter

Oriol Baró. Del Berguedà. Baró és enginyer industrial i el 2015 crea a la Pobla de Lillet l’empresa Liken Skis. El 2018 decideix dedicar-s’hi plenament. Liken Skis és un projecte que neix de la seva passió per l’esquí i la muntanya,
Llegeix més...


barrejada amb la seva professió d'enginyer industrial. L’empresa ofereix esquís singulars de fabricació artesanal, de fusta i totalment personalitzables.

Accèssit
ADN Starter


Lambert Guix i Joaquim Morató.
Dos osonencs, enginyers mecànics i dissenyadors industrials. Mentre treballaven en fabricació i disseny de productes, fa dos anys van fundar l’empresa SIBARIST, orientada al disseny i fabricació de productes
Llegeix més...


pel cafè d'especialitat amb l’objectiu de fer de la preparació del cafè, un ritual. Els seus principals clients són professionals de l'hostaleria i la restauració i tenen una clara vocació internacional.

Premi ADN
Transformer


Daniel Joseph Hayes. Del Berguedà. Neerlandès de 42 anys i resident a Manresa és metge i doctorat en medicina tropical. Ha fet recerca sobre la malària i aspectes de psicologia social com la comunicació no-violenta.
Llegeix més...


Ha estat ensenyant als Estats Units, Regne Unit, Holanda, Alemanya, Malawi i Ghana. Actualment és professor convidat a la Universitat de Barcelona. Un dia, enmig d’un important Congrés a Anglaterra, va descobrir que volia construir un projecte transformador el 2017 va engegar Vidàlia, per reconstruir l’antiga Colònia Vidal a Puig-reig. El projecte s’estructura en tres branques cooperatives: d’habitatge, de consum i de serveis, per crear un model de microeconomia circular. Actualment són 10 persones contractades i 15 voluntaris, i han facturat 350.000€

Accèssit
ADN Transformer


Salvador Puigmartí. Del Moianès. Va treballar 11 anys en una empresa tèxtil i va esdevenir actor després d’estudiar arts escèniques a París on s’hi va estar 5 anys. A la tornada, va utilitzar les seves arts per dinamitzar
Llegeix més...


i coordinar camps d’aprenentatge de la natura per a joves a Catalunya, Brasil o al Senegal. Això el va portar a estudiar biologia. De la passió pel teatre i la natura en va sorgir el 2018 el seu projecte empresarial Cuiol Nature que ofereix, des de Cercs, al Berguedà, activitats de divulgació i educació ambiental, activitats de descoberta del cosmos i cursos de formació per a professionals de la divulgació.

Accèssit
ADN Transformer


Josi Viñas. Osonenca. Va estudiar als anys vuitanta, interiorisme i escenografia i va estar més de trenta anys treballant com a interiorista, gerent i comercial en tres empreses d’interiorisme i mobiliari.
Llegeix més...


Fa 15 anys va fer estudis de post-grau de màrqueting, recursos humans i geobiologia. El 2018 va fer el salt a l’emprenedoria i va fundar Blank Salut SL, una empresa que posa els seus espais i serveis comuns a disposició de professionals de diferents especialitats, com ara: Odontologia, Psicologia, Fisioteràpia, Osteopatia, Medicina integrativa, Teràpies naturals, Geobiologia o Mediació.

Premi
ADN Intraprèn


Equip iDrivers de Girbau Lab. format per:Eudald Bover, Jesús Castro, Maria Formatjé, Marc Llobet, Josep López, Ferran Pineda i Xavier Vilamala.
Tots ells osonencs. El programa iDrivers és una iniciativa
Llegeix més...


de Girbau Lab, la plataforma d'Innovació Oberta de Girbau per a la indústria de la bugaderia. L’equip de 7 iDrivers va ser seleccionat el 2018 entre 30 candidats i tenen funcions diverses a l’empresa. D’entre 60 idees de negoci que es van presentar a la iniciativa, se’n van seleccionar 5 que aquest equip està treballant com a futurs nous productes o activitats de l’empresa.

Accèssit
ADN Intraprèn


Judit Capa. De Torelló. Se li destaca que ha impulsat FISIOMUM, un servei integral d'activitat física i fisioteràpia que s'ha creat dins l'espai Dona a les instal·lacions de Fitness Vic.
Llegeix més...


Servei per per poder acompanyar a les dones en totes les etapes de la seva vida. La Judit Capa és llicenciada en Ciències de l’activitat física i l’esport i diplomada en fisioteràpia. Va començar a gestar el projecte al 2013 però no ha estat fins el 2017 que ha sortit realment a la llum.

Premi Honorífic
ADN Gurú

Pilarín Bayés. Ninotaire vigatana nascuda a Vic fa just 78 anys. Filla, néta, besnéta i germana de metges, ella ha estat i és dibuixant i ninotaire des de fa més de seixanta anys. La Pilarín ha publicat més de 920 llibres i ha divulgat les tradicions catalanes,
Llegeix més...


des del seu fort compromís amb Catalunya. Va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya l’any 1991 i la medalla d’or de la ciutat de Vic el 2011. El jurat ha considerat que la Pilarín Bayés és un bon referent per a les joves generacions d’emprenedors pel seu cultiu de la creativitat, de la innovació i de la constància en la feina. També es valora, en un món d’empresaris majoritàriament homes, la necessitat de visualitzar referents femenins com Pilarín Bayés que, a més de tot el què s’ha dit, va criar quatre fills, quan d’això encara no se'n deia conciliació familiar.