GeneralSetmana Adnemprèn 2021

Finalitzen les jornades de la Setmana ADNemprèn

Els passats 17, 18 i 19 de maig, ha tingut lloc, en format en línia, la Setmana ADNemprèn, organitzada per la UVIC-UCC, l’ajuntament de Torelló i Mas Vinyoles Venture Factory de Sant Pere de Torelló.
Els premis ADNemprèn que van atorgar-se el 2017 en la seva primera edició, i novament el 2019, no han pogut convocar-se enguany com a conseqüència de la pandèmia. Les entitats promotores de la iniciativa, en el seu lloc, han organitzat aquestes jornades per tal de reflexionar i compartir l’experiència sobre l’afectació i oportunitats de la crisi en el desenvolupament de projectes emprenedors, així com conèixer i valorar totes les oportunitats que es generen en un moment com el present, quan s’espera reprendre una “nova normalitat”.

A la primera sessió, el doctor i professor de la UVIC-UCC Enric Casulleras, va oferir la seva visió sobre el panorama i perspectives econòmiques arran de la pandèmia. Així mateix, Berta Pérez, Directora de Projectes Europeus i Innovació de la Cambra de Barcelona, va fer una presentació molt aclaridora sobre els fons Next Generation EU, malgrat les incerteses que encara els envolten.

La segona jornada va comptar amb la presència de tres emprenedors que van presentar llurs projectes en els camps de la digitalització i la transició energètica, i la seva visió en relació als reptes i oportunitats del moment present: Jordi Crespo, de l’empresa Exodronics (geoobservació terrestre per mitjà de drons), Fran Arnau de l’empresa Flock Drone Art (espectacles aeris amb eixams de drons lluminosos) i Jesús Teixidor de l’empresa SUNO (enginyeria especialitzada en xarxes de calor i centrals tèrmiques alimentades per biomassa forestal).

La Setmana es va cloure amb una sessió que comptà amb una taula rodona on quatre del emprenedors premiats en les edicions anteriors van compartir les seves experiències durant el període de pandèmia i la seva visió del moment actual, però també del fet d’emprendre fora de les àrees metropolitanes. Foren Núria Sala i Daniel Sala (E2S, del Bages), Joan M. Sala (Delícies del Berguedà) i Èric Güell (Showee, Osona). Finalment, Alfred Vernis, professor d’Innovació Social a Esade (Universitat Ramon Llull) va presentar la Càtedra del Món Rural promoguda per la UVic-UCC i els interessants estudis i experiències en territoris amb risc de despoblament com el Lluçanès.

Va cloure la Jornada l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño que es va felicitar per la iniciativa i va assenyalar la necessitat de seguir promovent l’emprenedoria a la Catalunya Central i especialment en els temps presents.

Les entitats organitzadores, que esperen poder reprendre la convocatòria dels premis ADNemprèn l’any vinent, estan valorant la possibilitat de combinar, en el futur ambdós formats –premis i jornades- sempre amb l’objectiu de seguir promovent i potenciant les persones i el talent emprenedor a la Catalunya Central.